Industry Info  
Festo
Festo

Компаниите в България започват да информират за въздействието си върху околната среда

17.12.2019   |   Бизнес
 

Изследователският екип на фондация "Каузи" представи своя аналитичен доклад по време на дискусия (9 декември), посветена на корпоративната прозрачност. Събитието е организирано съвместно с Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Основният акцент в труда на изследователите е информацията, че българските фирми са започнали да докладват за въздействието си върху околната среда. "Насочването на вниманието към ключови характеристики за състоянието на корпоративната прозрачност в България, отличаването както на положителните аспекти, така и на слабите страни ще допринесе за развитието на корпоративна социална отговорност и формирането на качествена заобикаляща ни среда, каза д-р главният управител на ГБИТК Митко Василев.

Сред акцентите в аналитичния доклад са данните за компании, спазили задължението си за нефинансово отчитане през пилотната 2017 г., отчитащи използваната от тях енергия и резултатите от проверки за спазване правата на човека. За да изпълнят своето задължение за
отчитане на дейността им компаниите спазват 25 нормативни документа. Най-съдържателна е информацията относно икономическите показатели - данъчни плащания, придобивания, иновации и партньорства.

Сред гостите на събитието бе и Мария Алексиу, член на Управителния съвет на най-голямата европейска мрежа за корпоративна устойчивост и отговорност CSR Europe. "За всеки един съвременен бизнес е от голямо значение да разполага със стратегия, която гарантира баланс между икономическите цели и целите, свързани с опазването на околната среда и социалните такива", подчерта тя.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ГБИТК   фондация Каузи   CSR Europe  

Област: Събитията  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...