Industry Info  
Festo
Festo

Представиха модернизираната лаборатория по микроелектроника на ПГКПИ Бургас

16.12.2019   |   Реализации
 

Лабораторията по микроелектроника на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) в Бургас беше модернизирана с дарение от производителя на телекомуникационно оборудване ДЕВА Бродкаст, съобщиха от община Бургас. Обновеното учебно звено беше представено на 10 декември от кмета Димитър Николов, директорът на училището Димитрина Тодорова и управителят на ДЕВА Тодор Иванов.

Учебната лаборатория е оборудвана с нови инструменти и съвременни уреди за диагностика. Инвентарът ще подпомага практическото образование на учениците в занятията им, свързани с ОВК инсталации, умни градове, системи за видеонаблюдение и производството на електронни детски играчки. Капацитетът и оборудването са предвидени да служат на 9-има ученици по време на практическите им занимания.

"Нашата цел е следващата година с такива лаборатории и уреди да бъдат оборудвани и останалите две технологични училища в града - Професионалната гимназия по механоелектротехника и Професионалната гимназия по електроника", каза кметът Димитър Николов пред учениците.

     
Източник: община Бургас

Ключови думи: ПГКПИ   ДЕВА Бродкаст   община Бургас  

Област: Обучения  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...