Industry Info  
Festo
Festo

Български стартиращи компании се срещнаха с представители на германския бизнес

11.12.2019   |   Събитията
 

Проведе се среща между български стартиращи компании и представители на германския бизнес в България (6 декември), съобщиха от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Събитието се проведе в сградата на Президентството, а домакин беше президентът Румен Радев. На мероприятието присъстваха представители на водещи български компании, стартиращи компании, посланикът на Германия и др.

„Стартъпите и иновациите са в основата на нашето време“, каза Тим Курт, президент на ГБИТК - „Ако до преди 10 г. София незадължително е присъствала на картата на световната стартъп сцена, днес тя играе ключова роля на Балканите, в Европа и дори в света“.

"През последните 5 г. са създадени над 2000 стартиращи фирми, а София е сред 10-те най-добри дестинации за развиване на стартъпи, като по отношение на финтек бизнеса оглавява класацията", каза президентът Румен Радев. Според него държавата и институциите трябва да създават платформа, която да дава възможност талантът да се разраства и младите хора да търсят своята реализация в България.

     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: Президент   ГБИТК  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...