Industry Info  
Festo
Festo

СТЕНС реализира платформа за домашна автоматизация в партньорство с Schneider Electric

10.12.2019   |   Реализации
 

СТЕНС изпълни цялостен проект за домашна автоматизация с оборудване на Schneider Electric, съобщиха за IndustryInfo.bg от българската компания. Платформата е базирана на KNX протокола и обхваща функции за управление на осветлението, щорите и тентата, термопомпата, подовото отопление и конвекторите в обекта.

Сред предимствата на решението е възможността за дистанционно управление чрез смартфон, таблет или компютър благодарение на логическия модул Wiser for KNX на Schneider Electric, който осигурява пълна синхронизация с цялото KNX оборудване. Той позволява наблюдение на целия имот на един екран, събиране на данни за състоянието на различни консуматори или измервани величини в рамките на платформата, както и добавяне на логика по всяко време, включително и дистанционно.

Управлението на осветлението е реализирано изцяло на базата на DALI протокола. Вградените в метеорологичната станция KNX Weather Station basic v2 измервателни уреди и датчици се свързват в желаната логика, автоматизирайки движението на щорите и тентата в обекта. Платформата включва и сензорен дисплей KNX Multitouch с широк набор от функции. В комплект с вградения термостат и допълнителен извод за термодатчик за подово отопление дисплеят позволява управлението на всички консуматори в помещението, включени в системата.

"Възможни са всякакви комбинации за автоматизирано управление, които иначе биха наложили присъствие на обитател в жилището, за да ги изпълни. Автоматизирането на тези процеси е и индиректен начин за пестене на електроенергия. Възможността за дистанционно управление на климатизацията е незаменим помощник в подготвянето на дома за завръщане след дълго отсъствие", изтъкват от СТЕНС.

     
Източник: Стенс

Ключови думи: Стенс   Stens   Schneider Electric   Wiser for KNX  

Област: Реализация  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...