Industry Info  
Festo
Festo

Проведе се обществено обсъждане за развитието на София Тех Парк

10.12.2019   |   Събитията
 

Проведе се обществено обсъждане по повод Фаза 3 от проекта за развиването на София Тех парк (25.11-03.12), съобщиха оттам. До края на 2019 г. ще приключи Фаза 2 от проекта по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК). Научно-технологичният парк предстои да заяви новия си план за периода 2020-2023 г. В обсъжданията са взели участие представители на бизнеса, клъстерните и браншовите организации с дейности в областите ИКТ, науки за живота и зелени енергии, експерти от Министерство на икономиката, Министерство на образованието и науката, представители на БАН, преподаватели от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и др.

По време на дискусиите екипът на София Тех Парк срещна предложения за по-голямо участие на бизнеса в разработването на лаборатории и тяхната комерсиализация. Като препоръка беше предложено изграждането на лаборатория за целите на хранително-вкусовата промишленост. Освен това беше дадена препоръка София Тех Парк да помага на малки и средни предприятия чрез ваучерни системи за услуги като маркетинг, счетоводство, правни въпроси и съдействие при кандидатстване по проекти и програми.

Особен акцент беше поставен върху интелектуалната собственост, нуждата от подкрепа към иноваторите при подготовка на патенти и отделянето на по-голямо внимание върху креативната и рекреативната индустрия.

"Плановете на екипа на София Тех Парк са да се разшири инфраструктурния капацитет на парка като се надгради с нови лаборатории и офисни пространства, от които бизнеса и индустрията имат нужда", обявиха от научно-технологичния парк.

     
Източник: София Тех Парк

Ключови думи: София Тех Парк   ОПИК   МИ   МОН   БАН  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...