Industry Info  
Festo
Festo

Приеха изменения в Закона за ограничаване изменението на климата

06.12.2019   |   Бизнес
 

Правителството прие проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за ограничаване изменението на климата. С него се въвеждат промени в процедурата и начина на определяне на безплатните квоти за операторите на инсталации в Схемата за търговия с емисии на ЕС (СТЕ на ЕС).

Измененията предвиждат продължаване на действието на съществуващата дерогация за електропроизводителите в България, така че те да продължат да получават безплатни квоти. Дадена е възможност на доставчиците на течни горива и енергия за транспорта да изпълнят задълженията си със спестявания на емисии нагоре по веригата, реализирани от проекти с начало 1 януари 2011 г.

В допълнение се намалява и административната тежест и се постигат финансови облекчения за операторите на инсталации, които отделят под 2500 т еквивалент на въглероден диоксид годишно, като им е предоставена възможност да бъдат изключени от обхвата на СТЕ на ЕС. От тази дерогация ще могат да се възползват инсталации в областта на производството на керамични продукти, енергия за производствени нужди, металургия, дърводобив и дървопреработване.

     
Източник: МС; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   климатични промени   търговия с емисии  

Област: Екология  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕКОЛОГИЯТА
на специализирания портал Ecology-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...