Industry Info  
Festo
Festo

МС проведе среща с ГБИТК и представители на германския бизнес

06.12.2019   |   Събитията
 

Проведе се среща между представителите на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), Източната комисия на германската икономика и министър-председателят Бойко Борисов, съобщиха от Министерски съвет (МС). В разговорите са взели участие представители на германски компании, които са заявили интерес да развиват бизнес у нас в сферите на транспортна инфраструктура, енергетика и енергийна ефективност, управление на води и отпадъци, машиностроене, производство на автомобилни части и детайли, електроника и електротехника, ХВП и др.

В рамките на проведената среща стана ясно, че към момента над 1400 германски фирми развиват бизнеса си у нас, давайки работа за над 60 000 души. "Развитието на нашите връзки е изключително позитивно", подчерта Януш Кулик, говорител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация. Министър-председателят Борисов се е ангажирал да работи за увеличението на германските инвестиции у нас.

През 2018 г. стокообменът България-Германия достигна рекордните 8,15 млрд. евро. Очакванията са за т. г. той да достигне над 9 млрд. евро. За предходната година преките чуждестранни инвестиции от Германия възлизат на 105,4 млн. евро.

     
Източник: МС

Ключови думи: МС   ГБИТК  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...