Industry Info  
Festo
Festo

ТУ-София празнува 50 години катедра "Компютърни системи“

05.12.2019   |   Бизнес
 

Технически университет-София празнува златен 50-годишен юбилей от създаването на катедра "Компютърни системи“ към Факултета по компютърни системи и технологии. "Юбилейът е празник за всички студенти, преподаватели, възпитаници, партньори и приятели от индустрията и правителството, с който отбелязваме половинвековна традиция в обучението и научната дейност по компютърни системи и софтуерни технологии в България", обявиха от учебното заведение.

"Гордеем се със студентите на факултета, които ще изграждат утрешния свят на дигиталните технологии. Гордеем се и с всички преподаватели, професори, доценти, асистенти, инженери и сътрудници, които през тези 50 г. със своята отдаденост, усилия и талант направиха възможно израстването и развитието на катедрата и факултета", написа ръководството на катедрата.

"Преди 50 г. катедра "Изчислителна техника“ е създадена като основно звено към Факултета по радио електроника (ФРЕ) във Висшия машинно-електротехнически институт (ВМЕИ). Това е първата катедра в България, в която започва обучение по изчислителна техника през далечната 1969 г.", разказаха от ТУ-София. През 1993 г. учебното звено сменя името си на "Компютърни системи“.

     
Източник: ТУ-София

Ключови думи: ТУ-София  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...