Industry Info  
Festo
Festo

Заводът на Festo в България с награда за висока ресурсна ефективност

05.12.2019   |   Бизнес
 

Глобалният производствен център на Festo в София бе отличен с награда за lean и екологосъобразно управление за 2019 г. Заводът е награден в категорията "Общо производство" за внедряването на т. нар. OPEX (Operational Excellence – върхови оперативни резултати) подход за организация на потоците на стойността и с оглед на постигнатия успех в това отношение.

"Наградата е признание за обединените усилия на всичките ни служители в София. Тя е доказателство, че сме на правия път към идеалната организация на потоците на стойността. Необходимите ресурси по веригата на стойността и отговорността за производството на дадени продуктови групи са разпределени сред автономни екипи в рамките на завода", коментира Калин Добрев, отдел "Електроника и задвижвания" в България.

Журито е впечатлено от начина, по който производственият център внедрява еко елементи като интегрална част от визията си и използва ресурсната ефективност като конкурентно предимство – с високо мотивирани екипи, фокусирани върху намаляването на загубите във всички зони по продължение на веригата на стойността, както и от постигнатите в много кратък срок отлични резултати.

Призовете Lean & Green Management Award се връчват за осми път от консултантските компании Growtth Consulting Europe и Quadriga Consult. Според експертите, това е едно от най-ценните отличия за едно производствено предприятие. В първия етап кандидатите се оценяват чрез анкета, а в рамките на втората фаза консултантите оценяват участниците на място и определят финалистите. Накрая панел от експерти оценява резултатите и посочва победителите.

Тази година в обмена на добри практики и в надпреварата за наградите се включиха 250 завода от над 10 държави и 20 различни индустриални сектора. Сред победителите са също заводите на Volkswagen във Волфсбург, Bosch Diesel в Жихлава, Iveco Испания в Мадрид и FCA Italy в Белско-Бяла.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   ресурсна ефективност   lean производство  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...