Industry Info  
Festo
Festo

БТПП обяви ТОП 100 на българските фирми

04.12.2019   |   Бизнес
 

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обяви своята годишна класация "ТОП 100 фирми, водещи в икономиката на България", съобщиха от Палатата. За тазгодишното издание са обработени 6500-те финансови отчети на компаниите, произвеждащи общо 78,63% от БВП на България. "Палатата издава сертификат на класираните фирми за заеманите от тях позиции", допълват от БТПП.

В класацията, подредена спрямо годишните приходи за 2018 г., на 1-во място е класирана компанията Камбро озей, която произвежда стоки за бита и обзавеждане за търговски обекти и ХоРеКа. На 2-ро място попада Аурубис България, която е развива дейност в добивната промишленост. 3-ата по значимост компания у нас е Теленор България.

В рамките на "10-е най" попадат и следните дружества: 4. АМС в сектор търговия, 5. Дънди Прешъс Металс Челопеч - добивна промишленост, 6. Алголекс - сектор търговия, 7. Ремонтстрой Бургас в сектор търговия, 8. Елаците-мед в сектор добивна промишленост, 9. Геотехмин - сектори минно дело и строителство, и 10. ИНТКО БРЕНДС в строителството.

     
Източник: БТПП

Ключови думи: БТПП   ТОП 100 на българските фирми  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...