Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Община Сливен модернизира общинския автопарк с 11 нови превозни средства

04.12.2019   |   Проекти
 

Сливен инвестира в нов общински автопарк, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Кметът на града Стефан Радев подписа договор за обновяване на градския транспорт в общината заедно с министър Нено Димов и управителят на Пътнически превози Енчо Петров. Проектът за модернизация на транспорта се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 13,2 млн. лв., като по ОПОС се осигуряват 11 млн. лв. Срокът за изпълнение е 39 м.

В рамките на проекта предстои да закупени 4 нови електрически автобуса и 6 тролейбуса с подобрена енергийна ефективност. "Новите превозни средства ще заменят 11 от най-амортизирани дизелови автобуси и тролейбуси", казват от МОСВ. С подмяната на остарелия автопарк в обществения транспорт и с ремонта на контактната мрежа от общината очакват да се намали количеството емисии на азотен оксид с 3,41 т годишно и на фини прахови частици с 0,17 т на година.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   община Сливен   ОПОС  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...