Industry Info  
Festo
Festo

ABB България обнови втора учебна лаборатория в ПГЕЕ-Пловдив

28.11.2019   |   Реализации
 

ABB България обнови втора учебна лаборатория в Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в Пловдив (26 ноември), съобщиха от компанията. След като преди 1 г. компанията обнови лабораторията по "Електрификация на производството", практиката на на ABB България продължава с учебната зала на паралелката по "Автоматизация на непрекъснати производствени процеси". Кабинетът беше представен на официално откриване, на което присъстваха министърът на образованието Красимир Вълчев, управителят на ABB България - клон Раковски, Уве Чирнер, ученици и гости на гимназията.

Новата лаборатория на професионалната гимназия е изцяло обновена и е оборудвана с нови мултимедийно оборудване, филтри за запояване, компресор и климатик. Освен модерната среда, предоставена от ABB България, учениците на пловдивското училище ще имат възможността да участват в извънкласен курс, с който да придобият още по-голям практически опит. Извънкласните занимания Клуб ABB се организират от компанията. По време на сбирките в кръжока учениците ще се обучават по специализирани учебници и материали, разработени от ABB.

“Извънкласната дейност ще бъде разпределена в 14 урока и практически упражнения в области като пневматика, мехатроника и електротехника. Програмата ще включва и два практически урока в завод на ABB и допълнително обучение за "меки" умения”, заяви Георги Георгиев, мениджър по поддръжката в ABB България - клон Раковски и ръководител на ABB Клуба.

Преди година компанията стартира партньорска програма с Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. Чрез нея беше обновявана на лабораторията по "Електрификация на производството".

     
Източник: АBB България

Ключови думи: АBB България   ПГЕЕ-Пловдив   ABB Клуб  

Област: Обучения  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...