Industry Info  
Festo
Festo

НКЖИ подписа договор за модернизация на жп участъка Елин Пелин – Вакарел

28.11.2019   |   Проекти
 

Започва модернизацията на жп участък Елин Пелин Вакарел, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Отсечката е лот 1 от проекта „Модернизация на жп участък Елин Пелин Костенец“.

Генералният директор на държавното дружество инж. Красимир Папукчийски подписа договора за строителство с ДЗЗД Джен-Дуй жп Елин Пелин, включващо фирмите: Дженгиз Иншаат Санайи Ве Тиджарет Аноним Ширкети и фирмата Дуйгу Мюхендислик Иншаат Туризм Дъш Тиджаред Ве Санайи Лимитед Ширкети. Стойността на договора за строителство е 498 800 012 лв. без ДДС. Проектът се осъществява чрез съфинансиране от Кохезионния фонд през Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Срокът за изпълнение е 72 м.

"Участъкът между Елин Пелин и Вакарел е най-тежкият и труден за изпълнение от цялото трасе между София и Пловдив", обясниха от НКЖИ. Дължината му е около 20 км и в обхвата му попада най-големият жп тунел в България, дълъг 6,8 км. В рамките на проекта ще бъдат изградени: нова гара в Елин Пелин, спирка Побит Камък, разделен пост Вакарел и връзката му с гара Вакарел.

В обхвата на проекта са включени също нова контактната мрежа и нови системи и съоръжения на външно електрозахранване и външно осветление на гаровите райони. Ще бъдат изградени и 2 двутръбни тунела с приблизителна обща дължина 1,5 км, пътен надлез и пътен подлез, 8 моста и естакади, 11 водостоци, шумоизолационни съоръжения с приблизителна дължина 700 м, отводнителни съоръжения, нови системи за сигнализация и телекомуникации в гарите и междугарията, трябва да се изградят също нови системи за видео наблюдение и пътнически информационни системи.

     
Източник: НКЖИ

Ключови думи: НКЖИ   контактна мрежа   жп участък Елин Пелин – Костенец  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...