Industry Info  
Festo
Festo

НКЖИ подписа договор за модернизация на жп участъка Елин Пелин – Вакарел - 28.11.2019

28.11.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Започва модернизацията на жп участък Елин Пелин Вакарел, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Отсечката е лот 1 от проекта „Модернизация на жп участък Елин Пелин Костенец“.

Генералният директор на държавното дружество инж. Красимир Папукчийски подписа договора за строителство с ДЗЗД Джен-Дуй жп Елин Пелин, включващо фирмите: Дженгиз Иншаат Санайи Ве Тиджарет Аноним Ширкети и фирмата Дуйгу Мюхендислик Иншаат Туризм Дъш Тиджаред Ве Санайи Лимитед Ширкети. Стойността на договора за строителство е 498 800 012 лв. без ДДС. Проектът се осъществява чрез съфинансиране от Кохезионния фонд през Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Срокът за изпълнение е 72 м.

"Участъкът между Елин Пелин и Вакарел е най-тежкият и труден за изпълнение от цялото трасе между София и Пловдив", обясниха от НКЖИ. Дължината му е около 20 км и в обхвата му попада най-големият жп тунел в България, дълъг 6,8 км. В рамките на проекта ще бъдат изградени: нова гара в Елин Пелин, спирка Побит Камък, разделен пост Вакарел и връзката му с гара Вакарел.

В обхвата на проекта са включени също нова контактната мрежа и нови системи и съоръжения на външно електрозахранване и външно осветление на гаровите райони. Ще бъдат изградени и 2 двутръбни тунела с приблизителна обща дължина 1,5 км, пътен надлез и пътен подлез, 8 моста и естакади, 11 водостоци, шумоизолационни съоръжения с приблизителна дължина 700 м, отводнителни съоръжения, нови системи за сигнализация и телекомуникации в гарите и междугарията, трябва да се изградят също нови системи за видео наблюдение и пътнически информационни системи.

     
Източник: НКЖИ

Ключови думи: НКЖИ   контактна мрежа   жп участък Елин Пелин – Костенец  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...