Industry Info  
Festo
Festo

Метал-Шумен внедри автоматична линия за прахово боядисване

27.11.2019   |   Проекти
 

Шуменската компания Метал е въвела в експлоатация високотехнологична автоматизирана линия за прахово боядисване, съобщиха от Българска браншова камара машиностроене (ББКМ). Иновацията е внедрена в изпълнение на договор с Министерството на икономиката в рамките на проект за подобряване на ресурсната ефективност на компанията по линия на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020".

С помощта на нововъведението се очаква да бъде постигнато оптимизиране на производството на метални палети и рекуператори в предприятието, като се намалят използваните суровини (грунд и боя) и спомагателни материали, както и потреблението на вода за технологични цели и количеството отпадъци от производствената дейност. В допълнение към повишаване на ресурсната ефективност, проектът цели подобряване на производствения капацитет на компанията и екологичната пригодност на производството.

Метал-Шумен разполага с високотехнологична машина за разкрой на листов и прътов материал с фиброоптичен лазерен източник и металообработващи машини с ЦПУ. С помощта на автоматизираната линия за прахово боядисване предприятието може да затвори цикъла на производствения процес и да повиши обема и качеството на произвежданите палети за автомобилната индустрия. Благодарение на модернизацията компанията има възможност да разшири производствения си асортимент и партньорската си мрежа, допълват от ББКМ.

     
Източник: ББКМ

Ключови думи: Метал-Шумен   ББКМ   прахово боядисване   метални палети  

Област: Машиностроене  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Проекти

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...