Industry Info  
Festo
Festo

ENISA набеляза основните проблеми при сигурността на умните автомобили

27.11.2019   |   Бизнес
 

Европейската агенция по киберсигурност (ENISA) публикува доклад за добрите практики при киберсигурността на интелигентните автомобили, съобщи Индустриалния клъстер "Електромобили" (ИКЕМ). Публикацията разяснява за сигурността при интелигентните автомобили. Докладът засяга свързаните, полуавтономните и автономните (роботизирани) превозни средства, които предоставят функции за подобряване опита и безопасността на потребителите на автомобили.

"Отчитайки всички съществуващи инициативи за стандартизация, законодателство и политика, докладът цели да послужи като ориентир за насърчаване на киберсигурността при умните автомобили (свързани и автономни автомобили) в цяла Европа и повишаване на осведомеността относно съответните заплахи и рискове с акцент върху киберсигурността за безопасност", коментираха от ИКЕМ.

От ENISA отчитат, че с внедряването на технологии за машинно самообучение и изкуствен интелект увеличава предизвикателствата към киберсигурността при мобилността. Като основни опасности за сектора от Агенцията отбелязват вероятните хакерски атаки, които могат да доведат до физическо спиране на автомобила, пътни инциденти с повишена опасност за всички участници в движението, загуба на лични данни и др.

Във връзка с набелязаните проблеми европейската институция предлага няколко решения -  свързаност на високо ниво между автомобилите, подробно описание на заплахите при различните видове свързване, конкретни и приложими добри практики за подобряване на позицията за киберсигурност на свързани и автономни превозни средства и др.

     
Източник: ИКЕМ, Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ИКЕМ   ENISA   автономни автомобили   киберсигурност  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...