Industry Info  
Festo
Festo

Създават лаборатории за прототипи на платки в Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

25.11.2019   |   Проекти
 
В Университет "Проф. д-р Асен Златаров" ще заработят лаборатории за прототипи на платки. В рамките на проекта УНИТе ще бъдат създадени и оборудвани 4 научни лаборатории. 
 
Очаква се лабораторията за прототипиране на платки в Техническия колеж да се превърне в модерна производствена база за печатни платки в малки количества, като в нея се обучават кадри за Индустрия 4.0. 
 
По време на среща с екипа на УНИТе ръководителят на научния екип доц. д-р Станислав Симеонов представи основната цел на проекта, а именно създаване на Център за върхови постижения в областта на информационните технологии. Проектът УНИТе е финансиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и е ориентиран към бизнеса. Научноизследователските дейности на партньорите ще са концентрирани върху по-ускореното въвеждане на нови технологии в сферите на производството и услугите.
 
Обявена е обществена поръчка за закупуването на мощни компютърни конфигурации, които ще бъдат обединени в клъстърна система. С цел обработка на големи масиви от данни, работа с невронни мрежи, симулация на интелигентни системи и модели ще започне обединение на мощностите с два университета, партньори по проекта, в Шумен и София.
 
 
 
 
     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: Община Бургас   УНИТе   невронни мрежи   интелигентни системи  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...