Industry Info  
Festo
Festo

ИКЕМ започва проучвания за изграждане на Център за обучение в електрическата мобилност и свързаност - 15.11.2019

15.11.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Индустриалният клъстер "Електромобили" (ИКЕМ) и Европейският консултативен център за инвестиции (EIAH) подписаха договор за изпълнение на "Проект за безвъзмездна помощ за проучване и развитие на професионалното образование в сектор "Електрическа мобилност" и необходимостта от кадри в България и страните от региона", съобщиха от ИКЕМ.

Проектът е заявен пред европейската институция през март т. г. Споразумението е подписано на 11 ноември, като браншовата организация има 8 м. да го реализира. Предвижда се в резултат от проучванията по проекта да се изгради Център за образование и квалификация на човешки ресурси и изследвания в електрическата мобилност и свързаност, но ако се установи необходимост от него.

Преди създаването на Центъра от ИКЕМ трябва да изследват всички аспекти от неговото бъдещо позициониране на професионалната карта - има ли кадри за него, имат ли интерес студенти и експерти? По проект ИКЕМ трябва да изпълни 4 проучвателни задачи. Първата е да оцени настоящото и бъдещото търсене на завършилите тези квалификации в България. Втората е да са проучат възможните пътища за задоволяване на търсенето, включително привлекателността на програмите в областта на електрическата мобилност за младите хора в България, Гърция и Румъния. Разработване на матрица за професионална гъвкавост.

На трето място ИКЕМ трябва да организира Семинар за проверка на експерти и заинтересовани страни. Последното предизвикателство е да се оценят възможностите за създаване на споразумения за сътрудничество с българските институции за професионално образование и обучение.

     
Източник: ИКЕМ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ИКЕМ   EIAH  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...