Industry Info  
Festo
Festo

БСК създаде Консултативен съвет по киберсигурност - 08.11.2019

08.11.2019   |   Начало»Проекти

На заседание на Управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК) съветът взе решение да създаде Консултативен съвет по киберсигурност (КСВК) към Камарата. Неговата задача ще бъде да изготвя становища и анализи за сектора. Координатор на Съвета ще бъде Ясен Танев – председател на УС на Българската асоциация за развитие на бизнес софтуер (БАРБС), член на БСК. В състава на новия орган са поканени за участие експерти от членуващи в БСК фирми и организации.

"В днешното време на технологично развитие и интензивно внедряване на иновации компаниите все по-често срещат предизвикателство в това да защитят най-важното си притежание - информацията", казват от БСК. По тяхна информация статистиката за международното кубер пространство предизвиква основателно притеснение - над 10 000 кибератаки на всеки час, всеки ден. "Успешната стратегия за киберсигурност трябва непрекъснато да се развива, за да върви в крак с променящите се стратегии и технологии, използвани от хакерите".

Съветът се обедини около тезата, че процесът по защита ще изисква многостранни усилия, за да се отговори на нарастващата сложност на киберзаплахите. Учредяването на Съвета е стъпка в правилната посока, смятат от БСК.

     
Източник: БСК

Ключови думи: БСК   КСВК   БАРБС   киберсигурност  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...