Industry Info  
Festo
Festo

НКЖИ подписа договор за строителство и рехабилитация на жп участък Оризово-Михайлово - 08.11.2019

08.11.2019   |   Начало»Проекти

Договор за модернизация на железопътния участък Оризово-Михайлово беше подписан от генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) инж. Красимир Папукчийски с изпълнителя ДЗЗД Евро жп инфраструктура, включващ фирмите Инфраструктурно строителство и Марко Обра публика, съобщиха от НКЖИ. С изпълнението на дейностите по проекта ще бъде удвоена цялата отсечка с дължина 37 км. Стойността на проекта е 217 982 167 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 49 месеца.

Двупътният жп участък ще бъде изграден в по-голямата си част по ново трасе и ще позволява скорост за движение на влаковете от 160 км/ч. В рамките на проекта ще бъдат изградени нов железен път, контактна мрежа и тунел с дължина 835 м. Също така ще бъдат премахнати всички железопътни прелези като на тяхно място ще се изградят 5 пътни надлеза и 3 пътни подлеза. "По този начин ще се елиминира пресичането на едно ниво и ще се повиши безопасността", коментираха от НКЖИ.

Дейностите по обекта включват и подновяване на коловозите и стрелките в гарите Оризово, Чирпан и Михайлово, както и модернизация на системите за сигнализация и телекомуникации. Ще бъде осигурен достъп за лица с намалена подвижност до обновените приемни здания и пероните на гарите и спирките. Проектът е част от „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“ и се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г. (ОПТТИ).

     
Източник: НКЖИ

Ключови думи: НКЖИ   ОПТТИ  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...