Industry Info  
Festo
Festo

НКЖИ подписа договор за цялостна модернизация на гарата в Стара Загора - 31.10.2019

31.10.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) инж. Красимир Папукчийски подписа договор за модернизация на комплекса на железопътната гарата в Стара Загора. Обновяването на обекта ще бъде извършено по проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Изпълнител на обекта е ДЗЗД Европейска гара – Стара Загора, което включва фирмите: Парсек Груп, Престиж бизнес-93, Бигла – III и АТМ. Стойността на договора е 9,7 млн. лв. без ДДС. Срокът е октомври 2021 г.

"Приемното здание на ЖП гара Стара Загора е проектирано през 70-те и оттогава не е извършван основен ремонт. С изпълнението на проекта то ще бъде изцяло ремонтирано като съществуващата инфраструктура ще бъде модернизирана и ще отговаря на европейските стандарти в железопътния транспорт", коментираха от НКЖИ.

Очаква се инвестицията да подобри обслужването и да създаде необходимите удобства за пътниците. Предвидено е да бъдат подменени всички покрития на стените, таваните и подовете, а също и на фасадите. В проекта е записано въвеждането на мерки за енергийна ефективност, нова климатизация, подмяна на всички инсталации. Гарата ще получи 4 асансьора за хора с намалена подвижност.

     
Източник: НКЖИ

Ключови думи: НКЖИ   гара Стара Загора   ОПТТИ  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...