Industry Info  
Festo
Festo

Автомобилен клъстер България обяви създаването на Академия за дуално обучение - 30.10.2019

30.10.2019   |   Начало»Проекти

Автомобилен клъстер България (АКБ) обяви създаването на Академия за дуално обучение. Зад новата образователна организация ще застанат клъстера, Технически университет-София, Европейската фондация за образование – Щутгарт, министерства, представители на бизнеса и други институции. Академията ще се издържа от държавата, европейски фондове и при възможност от частни организации.

За новината стана ясно от писмо, подписано от председателя на фондацията проф. Волвганг Шуцер, изпълнителния директор на АКБ арх. Любомир Станиславов и проф. д-р Стефан Стефанов, представляващ Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОМП).

Целта на Академията е да създаде по-добра среда за младите хора с практически-ориентирано образование. "Академията за дуално обучение ще бъде партньор с Министерството на образованието, което от своя страна трябва да се ангажира с развитието на още дуални учебни програми", разкриват от клъстера.

Според учредителите програмата ще засили успеха на квалификационната дуална методика в професионалните гимназии в София, Пловдив, Русе, Видин, Враца и др. "Очакваме създаването на общности от квалифицирани кадри в регионите на Видин, Бургас, София, Пловдив, Варна и Благоевград", допълват от АКБ.

Академията за дуално обучение си партнира с МОН и Министерството на икономиката, за да изгради твърди връзки с необходимите обществени и образователни институции на национално и международно ниво. "Създаването на регионални професионални центрове ще се осъществява в пряка колаборация с немски обучителни организации, познати като Uberbetriebliche Ausbildungszentren (Междуфирмени обучителни организации), които да предложат образователни експерти в областите мехатроника, електроника, механика, ИТ и комуникационни технологии и др.", разясняват от Автомобилния клъстер.

     
Източник: АКБ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: АКБ   ТУ-София   ФаГИОМП   МОН   МИ   Академия за дуално обучение  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...