Industry Info  
Festo
Festo

Hoval: Ефективната енергийна инсталация с газов кондензен котел е резултат от отлично планиране

21.10.2019   |   Експертно
 

Проектирането и изграждането на ефективна енергийна инсталация с газов кондензен котел е резултат от отлично планиране, заявяват експертите от Hoval. От компанията представиха начините да се спести от отоплението на сградите, като същевременно с това се опрости проектирането и монтажът под формата на съвети, подходящи както за ахритекти и проектанти, така и за монтажници и инвеститори.

Сред ключовите стъпки е оптимизацията на котелно помещение. При реновирането на една сграда е много важно да се изчислят мощностите, които реално ще бъдат необходими в новите условия, имайки предвид начина на ползване на инсталацията до момента. Котлите трябва да бъдат оразмерени според реалните нужди на инсталацията. Например при реконструкция на сграда новият котел в инсталацията не бива да е със същата мощност като стария. В миналото съществуваше практика за запасяване в мощностите за отопление, поради недобрата изолация на сградата и лошите коефициенти на ограждащите елементи като прозорци, врати, покрив и други.

Основното правило в проектирането на инсталацията е, че колкото по-ниска температура се връща в кондензния котел, толкова повече се усилва степента му на ефективност. На базата на този параметър един и същи котел може да даде много различни показатели. Поради това е необходимо правилно регулиране на отоплителните криви, както и избор на вътрешна отоплителна инсталация и бойлери за гореща вода с висока делтаТ стойност. Така постъпващата обратно в котела температура ще бъде по-ниска.

Не на последно място е поддържането на добро качество на водата в отоплителните мрежи. Тя е от значение и има пряко отражение върху ефективността и рентабилността на отоплителните системи с кондензни котли.

Какви са останалите препоръки на експертите от Hoval четете тук.

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Ховал   Hoval   газов кондензен котел  

Област: Експертно  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Експертно

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...