Industry Info  
Festo
Festo

Столична община подписа договори за 261,4 млн. лв. по ОПОС - 14.10.2019

14.10.2019   |   Начало»Проекти

Три договора за нови електрически превозни средства бяха подписани в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), съобщиха от Столична община. Споразуменията са на обща стойност 261,4 млн. лв., като безвъзмездната помощ по Оперативна програма Околна среда е за 217 млн. лв. Бенефициенти на програмата ще бъдат Столична община, Столичен електротранспорт и Столичен автотранспорт. София ще получи общо 137 нови електрически превозни средства.

Столичен електротранспорт получава финансиране по два договора. Дружеството трябва да закупи 25 нови нископодови, климатизирани трамвайни мотриси. Освен това е предвидено да бъдат доствени 30 електробуса с 10 зарядни станции за тях и 30 тролейбуса. Електробусите ще са 12-метрови, с бързозарядна технология и ще се зареждат в начална и крайна точка на маршрута. Тролейбусите ще са съчленени, нископодови и климатизирани.

Вторият проект, по който участва Столичен автотранспорт, е за доставка на 52 електробуса, които ще се ползват за довеждащ транспорт до метростанциите в кварталите Овча купел, Люлин и Витоша – ВЕЦ Симеоново. 30 от електробусите ще са с дължина от 5,5 до 7,5 м, а останалите 22 ще са между 7,6 и 9,6 м. По-късите ще са с по около 25 седящи места, а по-дългите – с по 60 седящи места за пътници.

 

     
Източник: Столична община; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Столична община   Столичен електротранспорт   Столичен автотранспорт   МОСВ   ОПОС  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...