Industry Info  
Festo
Festo

Община Русе получава 35 електрически транспортни средства по ОПОС - 10.10.2019

10.10.2019   |   Начало»Проекти

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Русе Пламен Стоилов и изпълнителният директор на Общински транспорт Русе Александър Георгиев подписаха договор за подобряване качеството на въздуха чрез инвестиции в екологичен транспорт, съобщиха от МОСВ. Това е първият проект по Оперативна програма Околна среда 2014-2020 г. (ОПОС) с мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух с фини прахови частици (ФПЧ10). Общият размер на инвестицията е 46,8 млн. лв., от които по ОПОС са осигурени 39 млн. лв. С изпълнението на проекта ще се намали количеството емисии на ФПЧ10 от транспорта от 1,62 на 0,95 тона годишно.

По проекта ще бъдат закупени общо 35 електрически транспортни средства за нуждите на обществения транспорт на община Русе – 20 електробуса и 15 тролейбуса. Предвижда се доставка и монтаж на 20 станции за зареждане в тролейбусно депо и 4 станции за бързо зареждане чрез пантографи, които осигуряват връзка между електрически превозни средства с контактната мрежа.

Дейностите включват изграждане на необходимата инфраструктура за експлоатация на новите превозни средства, както и обновяване на съществуваща мрежа. По проекта ще бъдат изградени системи за видеонаблюдение и за информация на пътниците в реално време. Ще бъдат интегрирани новите системи за оборудване към съществуващите системи за управление и контрол на обществения транспорт на община Русе.

 

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: община Русе   МОСВ   Общински транспорт Русе   ОПОС   електически траспортни средства  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...