Industry Info  
Festo
Festo

Нови системи по жп линията Пловдив-Бургас ще гарантират безопасността на превозите - 08.10.2019

08.10.2019   |   Начало»Проекти

Миналата седмица беше подписан договор за изпълнението на проект за подобряване безопасността на железопътните превозите по железопътната линия. Това ще бъде осигурено чрез изграждането на системи за сигнализация и телекомуникации, съобщиха от ДП Национална компания железопътна инфраструктура. Споразумението бе подписано в сградата на държавното предприятие с изпълнителя Консорциум Плобур, състоящ се от фирмите Джи Пи Груп, Мармет, Бомбардие Транспортейшън Итали и Бомбардие Транспортейшън Полска. Стойността на договора е 184 999 094, 47 лв. без ДДС, а срокът му за изпълнение е 48 месеца. Рехабилитацията се осъществява със съфинансиране от Кохезионен фонд, чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020.

С изпълнението на дейностите по проекта ще бъде подновена сигнализацията в 18 гари, ще бъде изградена нова система за диспечерско управление на влаковото движение и системи за видеонаблюдение, нова система за влакова защита ETCS, разположена в участъка Маноле-Бургас с дължина 271 км, система за следене параметрите на подвижния състав, телекомуникационна апаратура в участъка Пловдив-Бургас с дължина 293 км, устройства за информация на пътниците и система за влакова комуникация GSM-R.

Предвижда се и рехабилитация на помещенията за сигнализация в 15 гари, помещения за телекомуникации в 31 гари, помещения на диспечери и дежурни ръководители в 19 гари, както и изграждане на нови технически помещения за сигнализация в 4 гари и за телекомуникации в 7 гари.

     
Източник: НКЖИ

Ключови думи: НКЖИ   жп инфраструктура  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...