Industry Info  
Festo
Festo

Процедурата за създаване и развиване на регионални иновационни центрове е отворена

04.10.2019   |   Бизнес
 

Управляващият орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020" отвори дългообсъжданата процедура "Създаване и развитие на Регионални иновационни центрове (РИЦ)", съобщиха от Българската браншова камара машиностроене. Процедурата е с бюджет 115 646 637,81 лв., като е разчетено, че всеки проект трябва да бъде за минимум 1,5 млн. лв. Безвъзмездната помощ трябва да бъде максимум 7 млн. лв.

По процедурата могат да кандидатстват обединения, включващи минимум 3 предприятия, регистрирани по Търговския закон, и 1 научноизследователска организация (ВУЗ, БАН и др.). Допустимо е включването на неправителствени организации, общински и областни администрации.

Ще бъдат финансирани дейности по придобиване на изследователско, изпитателно и друго съпътстващо оборудване за научноизследователска дейност, а също така и придобиване на специализиран софтуер (вкл. разработване и внедряване), патенти, лицензи, ноу-хау и др., необходими за работата на РИЦ. Предвидени са средства за ограничени строително-монтажни работи (СМР) за нуждите на научната инфраструктура и за закупуване на компютърно оборудване и софтуер.

     
Източник: ББКМ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ББКМ   РИЦ   проекти   ОПИК  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...