Industry Info  
Festo
Festo

Стартира преустройство на сграда за изследователски лаборатории в ТУ-Габрово - 16.09.2019

16.09.2019   |   Начало»Проекти
В началото на септември т. г.  се проведе официална церемония "Първа копка" във Вила II на Технически университет-Габрово. С нея стартира преустройство на сграда за изследователски лаборатории, семинарни зали и координационни офиси, както и на специализирана лаборатория и производствено хале, които се намират в непосредствена близост до нея.
 
Общата стойност на проекта е 23 569 719,17 млн. лв., от които 20 034 261,29 млн. лв. европейско и 3 535 457,88 млн. лв. национално съфинансиране.
 
В ТУ-Габрово ще бъдат изградени 14 лаборатории в рамките на 4 лабораторни комплекса. Общата стойност на строително-монтажните работи е 1 823 602 млн. лв. Проектът предвижда в лабораториите да бъде инсталирано новозакупено оборудване на стойност над 4 800 000 млн. лв. Лабораториите ще бъдат оборудвани с 3D измервателни системи за статични и динамични измервания, LED и ВЕИ компоненти и технологии, микроелектронни и микропроцесорни устройства и системи и др. В голяма част от оборудването ще бъде инсталиран приложен софтуер, а освен това за нуждите на научните програми ще се закупи допълнително специализиран софтуер на стойност над 150 000 лв.
 
Официални гости на церемонията бяха областният управител на Област Габрово, кметът на Община Габрово, изпълнителният директор на Изпълнителна Агенция ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" и ръководител на управляващия орган на ОП "НОИР".
     
Източник: ТУ-Габрово

Ключови думи: ТУ-Габрово   изследователски лаборатории  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...