Industry Info  
Festo
Festo

Анаеробната инсталация за отпадъци в Бургас е на етап проектиране - 13.09.2019

13.09.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Започна процедура по изграждането на модерна анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в регион Бургас. В момента тече изборът на проектант на съоръжението, съобщиха работещите по реализирането на проекта експерти. Реализацията ще се изпълнява в партньорство с общините Бургас, Поморие и Несебър. Основната цел на проекта е намаляването на количеството депонирани битови отпадъци, осигурявайки допълнителен капацитет за рециклиране чрез анаеробно третиране. В допълнение, това ще доведе до намаляване на емисиите парникови газове и ограничаване изменението на климата.
 
Анаеробната инсталация е с предвиден капацитет за преработка на 30 652 т годишно. Тя ще се състои от 8 биореактора, биогаз система, система за перколата, газово хранилище, както и мобилно оборудване. Инсталацията за компостиране ще има 6 тунела. От преработените отпадъци чрез специална система от биогаз ще се произвежда електрическа и топлинна енергия. Анаеробната инсталация ще се намира в района на пречиствателната станция за отпадъчни води.
 
Проектът се осъществява с безвъзмездна финансова помощ и собствено финансиране от трите общини, което се разпределя между партньорите, както следва: община Бургас - 54,61%; община Несебър - 33,38%; община Поморие - 12,01%.
 
 
 
 
 
     
Източник: община Бургас

Ключови думи: община Бургас   анаеробна инсталация   отпадъци   биореактор   биогаз  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...