Industry Info  
Festo
Festo

Mondelez отбелязва 25 години от придобиването на завода за шоколади в Своге

26.07.2019   |   Бизнес
 

Mondelez International празнува 25-ата годишнина от придобиването на шоколадовата фабрика в Своге.

Заводът в Своге е открит през 1924 г. Локацията в дефилето на р. Искър предоставя прекрасни климатични условия и нужния воден ресурс за задвижване на производството и връзка с доставчици и потребители посредством минаващата през града железопътна линия.

Производството стартира с 300 души персонал, които произвеждат разнообразни шоколадови изделия. През 1947 г. фабриката се превръща в завод за шоколадови изделия "Република". В края на 1993 г. заводът е придобит от американската компания Крафт Фуудс/Крафт Якобс Сушард и още в началото на следващата година са представени множество нови марки на българския пазар, сред които и шоколади "Своге". През 2013 г. компанията собственик на завода в Своге променя своето име на Mondelez. 

Към момента в завода се произвеждат повече от 150 продукта от портфолиото на компанията в над 40 вкуса. Тези продукти се предлагат на 36 пазара в четири континента. Днес в завода са заети близо 550 души, а компанията е инвестирала повече от 106 млн. лв. в град Своге и региона за последните 25 години. Средствата са вложени за подкрепа на местните общности, намаляване на собствения екологичен отпечатък върху природата и оптимизация на производствени процеси.

Вследствие на инвестициите към днешна дата шоколадовата фабрика на Mondelez в Своге рециклира до 99% от своите отпадъци, получени от производствения процес.

     
Източник: Mondelez

Ключови думи: Mondelez   Монделийз   Kraft Foods   Крафт Фуудс   шоколади Своге   ХВП  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...