Industry Info  
Festo
Festo

Стартира изграждането на завода на Теклас България край Враца - 25.07.2019

25.07.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 19 юли т. г. с официална церемония по символична първа копка бе дадено началото на строителството на завод за производство на каучукови и пластмасови съединения за автомобили на Теклас България край Враца.

На събитието присъстваха пълномощникът на изпълнителния директор на компанията Георги Георгиев, кметът на Враца Калин Каменов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев, председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов, общински съветници, представители на бизнеса и граждани.

Инвестицията в изграждането на завода възлиза на 30 млн. лв. Предвижда се с отварянето на съоръжението да се разкрият 500 работни места, като компанията планира броят им да се удвои с разширяването на дейността й във Враца. В това направление Теклас България планира изпълнение на четири проекта, свързани с високотехнологични продукти за хибридни автомобили на водещи производители, на обща стойност 30 млн. евро, съобщи Георги Георгиев на церемонията.

"Искам да поздравя г-н Каменов за огромната му роля по време на преговорите с инвеститора, както и за упорития труд по привличането на два големи инвеститора в автомобилната индустрия. С разкриването на завода, мястото на Враца на международната карта на автомобилната индустрия ще се затвърди", заяви Стамен Янев.

     
Източник: БАИ, БTА

Ключови думи: Теклас България   Теклас   БАИ  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...