Industry Info  
Festo
Festo

Кои са бъдещите държавни индустриални зони? - 20.06.2019

20.06.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Национална компания индустриални зони (НКИЗ) понастоящем разработва 5 индустриални зони в развитие - в Суворово (до Варна), Кърджали, Телиш, Карлово и Стара Загора (съвместно с община Стара Загора). Дружеството към Министерството на икономиката проектира, развива и управлява индустриални, икономически и свободни зони. Към момента компанията управлява 11 проекта в цялата страна с обща площ над 7,4 млн. кв. м. Действащите зони сега са шест – това са Икономическа зона София-Божурище, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Свободна зона Русе, Индустриална зона Видин, Индустриална зона Свиленград и Транзитна търговска зона Варна.

Сред петте зони в развитие на НКИЗ от ключова важност е проектът "Индустриална зона Загоре", който се разработва съвместно с община Стара Загора. С всички комуникации, той се намира на пътя Стара Загора - Бургас и на 10 км до магистрала Тракия, а общата му площ е 115 000 кв. м.

Проектът в Кърджали е нов за "Национална компания индустриални зони". Предлага се равен терен на бивше летище, който граничи с индустриален център, в непосредствена близост до град Кърджали. Зоната е разположена до жп мрежа и до националния път Русе – Маказа. Общата му площ е 94 431 кв. м.
 
Бъдещата индустриална зона Телиш е наистина огромна – територията й се простира на цели 2 036 638 кв. м обща площ, от които 32 329 кв. м заемат застроени 52 производствено-складови и други сгради. Телиш е в община Червен бряг и зоната в развитие е на територията на бившето военно поделение, близо е до централни пътни артерии и е на 35 км от областния център Плевен. Предимствата й са наличието на изградени сгради за ремонт, всички комуникации, и мащабите, подходящи за големи инвестиционни проекти.

"Варна Запад Индустриална зона" е вторият проект на НКИЗ до морската столица. Намира се в близост до магистрала Хемус и индустриално пристанище, терените граничат с общински път, предимство е близостта до електроснабдяване, водопровод, газова връзка, телекомуникации и жп мрежа.
Също за мащабни инвестиционни проекти е развиваният от НКИЗ проект със сериозен потенциал в Карлово, тъй като общата му площ е 580 000 кв. м. Терените са в близост до международен път и железопътната мрежа и са налице  възможности за електричество, водоснабдяване, канализация и телекомуникации.

     
Източник: НКИЗ

Ключови думи: НКИЗ   Национална компания индустриални зони   индустриален парк   индустриални зони  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...