Industry Info  
Festo
Festo

ТУ-Варна активно участва в програмите за регионални иновационни центрове - 13.06.2019

13.06.2019   |   Начало»Проекти

В началото на юни в Областна администрация на гр. Варна се проведе среща по програма "Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2014-2020" в тематична област "Мехатроника и чисти технологии", съобщава Технически университет-Варна. Домакин на срещата беше областният управител на Варна Стоян Пасев. Дискусиите и работните групи бяха водени от г-жа Елиса Джеруси от Съвместния изследователски център (JRC) на Европейската комисия. Участие взеха и представители на управляващия орган от Министерството на икономиката, Министерството на земеделието и Министерството на науката и образованието.

"Специално внимание е отделено на предстоящото обявяване на конкурс по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 и процедурата за подбор на проекти по "Създаване и развитие на регионални иновационни центрове (РИЦ)", което се очаква до края на юни. Индикативният бюджет за всеки от проектите е 7 млн. лв., като за Североизточен регион се очаква да бъдат финансирани най-малко три центъра", се казва в съобщението.

От страна на ТУ-Варна в дискусиите и работните групи участваха доц. Тодор Ганчев, зам.-ректор ННППД, и доц. Галина Илиева, директор на НИИ, които заедно с представители на фирми и университети от Североизточен регион на България са работили по уточняване изпълнението на текущи проекти по Центровете за върхови постижения, Центровете по компетентност и др.

ТУ-Варна информира, че в резултат на проведените срещи с представители на БАН и големи индустриални партньори, се очертава възможността Технически университет – Варна, чрез основните си звена да участва в няколко инициативи в областта на роботиката, морските технологии; зелената енергия и екология и информационни и комуникационни технологии в материалознанието.

     
Източник: ТУ-Варна; снимка: Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност

Ключови думи: ТУ-Варна   ОП Иновации и конкурентоспособност   ОПИК   регионални иновационни центрове   РИЦ  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...