Industry Info  
Festo
Festo

Предстои работна среща по проект GRECO за разширение на PV сектора

20.05.2019   |   Предстоящо
 

Между 20 и 23 май т. г. в столичния хотел Бест Експо ще се проведе работна среща по европейски договор GRECO, целящ проучване на възможностите за разширение на фотоволтаичния сектор и по-широката интеграция на фотоволтаичните системи в съвременната жизнена среда. В срещата ще участват партньорски организации по проекта – университети и компании от Испания, Германия, Португалия, Швейцария, България и Бразилия.

"Проектът акцентира върху връзката между наука и гражданско общество, увеличаване на доверието в науката и запълване на празнината между изследователи и потребители на знания. Новите подходи за открита гражданска наука целят привличане и участие на по-широки и разнородни групи от граждани във вземане на решения относно предмета за изследване на науката и ползите за обществото. Чрез партньорите в проекта тези подходи се прилагат за първи път към сектора за използване на слънчевата енергия", обясняват от Централна лаборатория по слънчева енергия и нови енергийни източници (ЦЛ СЕНЕИ-БАН) и Институт по електроника (ИЕ-БАН), които ще бъдат домакини на срещата.

Финансирането на проект GRECO се осигурява по програма Хоризонт 2020. Допълнителна информация за събитието и проекта може да намерите тук.


 

     
Източник: ЦЛ СЕНЕИ-БАН

Ключови думи: ЦЛ СЕНЕИ-БАН   ИЕ-БАН   GRECO   Хоризонт 2020   фотоволтаичен сектор   слънчева енергия  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...