Industry Info  
Festo
Festo

27 млрд. евро са инвестирани в нови вятърни мощности в Европа през 2018 г.

25.04.2019   |   Инвестиции
 

Общата стойност на инвестициите в изграждането на нови вятърни паркове в Европа през 2018 г. възлиза на 27 млрд. евро, съобщават от WindEurope.

По размер вложените средства са аналогични на инвестициите в предходните години. Благодарение на понижаването на разходите, особено при офшорните вятърни инсталации, с тези инвестиции ще бъдат финансирани мощности с рекордния капацитет от 16,7 GW. За 1 MW нов наземен вятърен капацитет понастоящем са необходими капиталови инвестиции на стойност 1,4 млн. евро в сравнение с 2 млн. евро през 2015 г. Изграждането на 1 MW офшорен вятърен капацитет изисква влагането на 2,5 млн. евро спрямо 4,5 млн. евро през 2015 г.

Най-много нови инвестиции са направени в Северна и Западна Европа. Водещо място по вложени във вятърна енергия средства заема Обединеното кралство, следвано от Швеция. Инвестициите в Южна и Централна и Източна Европа представляват само 4% от общата сума, като се очаква тази година в Испания и Полша да бъде регистриран ръст.

     
Източник: WindEurope

Ключови думи: WindEurope   вятърна енергия  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от Инвестиции

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...