Industry Info  
Festo
Festo

Лабораториите на София Тех Парк презентираха иновативни научни разработки - 23.04.2019

23.04.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 18 април т. г. екипите на 11-те лаборатории на София Тех Парк представиха свои научни разработки на иновативни продукти и услуги от края на миналата година. Сумата за изследванията възлиза на 270 000 лв., като е предоставена от Сдружение за научноизследователска и развойна дейност, управляващо Лабораторния комплекс.
 
В събитието взеха участие представители на Министерството на образованието, Министерството на икономиката, академичната общност, бизнеса и медиите.
 
"Интересът за съвместна работа от страна на предприемачите към научните ни звена е значителен и ние се надяваме да имаме възможност за още много съвместни разработки. Дейността на лабораториите е насочена не само към постигане на значим научен принос, но основно към практическата насоченост на резултатите с цел те да се превърнат в успешни продукти на пазара", коментира изпълнителният директор на сдружението проф. Марин Христов.
 
"Намеренията ни са дейността на лабораториите да бъде разширена и да привлечем все повече представители на бизнеса за съвместни проекти в Лабораторния комплекс, както и още допълнително финансиране", заяви изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов.
 
Сред акцентите бяха проект за изработване от метал по иновативен метод на турбинна лопатка, която е част от оборудването на ТЕЦ, разработка за конфигуриране на пространство, която може да бъде използвана в интериорния и индустриален дизайн, проект за иновативни методи за откриване на дефекти в печатни платки, разработка за безжично управление на роботи чрез мозъчни вълни и др.
     
Източник: София Тех Парк

Ключови думи: София Тех Парк   изкуствен интелект   CAD системи   прототипиране  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...