Industry Info  
Festo
Festo

МИ и ЕИФ стартират програма за дялови инвестиции в България

25.03.2019   |   Бизнес
 
Министерството на икономиката (МИ) и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) приключиха преговорите за стартирането на нова програма за инвестиции в МСП с привличане на допълнителен рисков капитал от частни дялови фондове, инвестиращи в България. Програмата InvestBG Equity е финансирана с ресурс от изпълнението на инициативата JEREMIE и със средства от ЕИФ, като размерът на съвместния ресурс се очаква да достигне 110 млн. евро.
 
Сред целите на програмата са и привличане на значителен частен и институционален капитал за инвестиции в разширяването и интернационализацията на компании, базирани в страната. "Тя е разработена с цел насърчаване на инвестиционните сектори, които създават висока добавена стойност и подобряват цялостната конкурентоспособност на българската икономика чрез създаване и развитие на бързорастящи и иновативни малки и средни предприятия посредством подобряване на достъпа им до дялово финансиране", коментираха от МИ.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   ЕИФ   InvestBG Equity   JEREMIE  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...