Industry Info  
Festo
Festo

България и Сърбия си сътрудничат в областта на околната среда - 22.03.2019

22.03.2019   |   Начало»Проекти

Правителството утвърди Меморандум за разбирателство между Министерство на околната среда и водите на Република България и Министерство на защитата на околната среда на Република Сърбия. Целта на документа е да подпомогне Република Сърбия в процеса на европейска интеграция

Институциите ще си сътрудничат в направления като опазване чистотата на въздуха, предотвратяване на замърсявания, управление и опазване на водните ресурси, управление на отпадъците, опазване на почвите, опазване на природата и природните ресурси, изменение на климата, действия при аварийни трансгранични замърсявания на околната среда, екологично образование и др.

Документът предвижда организиране на срещи на ниво експерти и длъжностни лица, провеждане на симпозиуми, конференции, семинари, консултации и обучения по теми от взаимен интерес, изготвяне и реализация на съвместни проекти, обмен на информация, сключване на споразумения/декларации за сътрудничество в конкретна област.

Очаква се в рамките на сътрудничеството да бъде разработена и приета двугодишна програма, която да съдържа конкретни разработки на дейностите по сътрудничеството.

     
Източник: МС; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   МОСВ   управление на води   управление на отпадъци  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...