Industry Info  
Festo
Festo

МС одобри проект на меморандум за разбирателство между България и Китай - 14.03.2019

14.03.2019   |   Начало»Проекти
На 13 март т. г. правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Република България и Китайската народна република за насърчаване създаването на Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай в рамките на инициативата "16+1".
 
С подписването на Меморандума, който е първата стъпка за създаването на Глобалния център за партньорство (ГЦП), двете страни ще подкрепят създаването на центъра в София. Неговата цел е да координира и провежда изследвания, които да допринесат за развитието на устойчиво икономическо сътрудничество и партньорство между участниците във формата "16+1", както и да организира обучения и консултантски дейности и обмен с цел насърчаване сътрудничеството в областта на търговията, инвестициите и инфраструктурата.
Сред другите приоритети на центъра ще бъдат оказването на помощ на различните участници, за да разберат по-добре китайските закони и разпоредби държавите от ЦИЕ и ЕС, създаване на мрежа от контакти между институции, търговски и бизнес асоциации, предприятия и др.
     
Източник: МС, снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   инвестиции  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...