Industry Info  
Festo
Festo

БАН разработва нови методи за използване и съхранение на чиста енергия - 21.02.2019

21.02.2019   |   Начало»Проекти

На 8 февруари т. г. в зала "Проф. Марин Дринов" на Българска академия на науките (БАН) бе представена националната научна програма "Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита“ (Е+), която е с продължителност три години и се финансира от Министерството на образованието и науката.

В програмата ще се включат седем университета и осем института на БАН, което ще осигури условия за интегрирано провеждане на научно-изследователски и научно-приложни и демонстрационни дейности за развитие и въвеждане на нови технологии, свързани с възобновяемата енергия и декарбонизиране на икономиката. Като асоциирани партньори на научните организации са поканени общините Русе, Варна, Бургас, Благоевград и Столична община.

Програмата има три основни направления – съхранение и преобразуване на възобновяема енергия, електрически превозни средства и водородна мобилност и ефективни методи за улавяне и оползотворяване на въглероден диоксид. Предвижда се научните разработки на иновативни методи в използването и съхранението на чистата енергия да намерят приложение в демонстрационни проекти като изграждане на автономно енергийно захранване на еднофамилна жилищна сграда и тролейбус с хибриден удължител на пробега на "батерия – горивна клетка".

     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   чиста енергия   декарбонизиране   електрическа мобилност  

Област: ВЕИ  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...