Industry Info  
Festo
Festo

ГБИТК представи резултатите от проекта Young Energy Europe - 06.02.2019

06.02.2019   |   Начало»Проекти
На 4 февруари т. г. в "Музейко" Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) представи резултатите от първата година на пилотния за България проект за опазване на климата Young Energy Europe.
 
През ноември 2018 г. ГБИТК отличи общо 29 млади специалисти от 11 фирми, които вече работят върху 14 проекта. Очакваните годишни спестявания са над 2500 МВтч електроенергия и 2037 т въглеродни емисии. Чрез участие в програмата и използвайки знанията на своите служители фирмите ограничават енергопотреблението и стават по-конкурентоспособни, като същевременно допринасят за опазването на околната среда.
 
Проектът, осъществен с подкрепата на Федералното министерство на околната среда, опазване на природата и ядрената безопасност, продължава и през тази година. Бъдещите кадри ще бъдат обучени да измерват потреблението на енергия и ресурси и да анализират получените данни с помощта на ментор от предприятието, където работят. Предвиден е допълнителен уъркшоп за развитие на комуникационните и презентационни умения, проектния мениджмънт и изготвянето на икономически анализ.
 
Желаещите да участват могат да подадат заявление на сайта на ГБИТК до 28 февруари т. г., като участниците трябва да бъдат на възраст до 35 години, да са наети на трудов договор и фирмите, в които работят, да не получават държавно финансиране.
     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   Young Energy Europe   енергийна ефективност   енергийни скаути  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...