Industry Info  
Festo
Festo

СО инсталира 22 сензора за мониторинг на качеството на въздуха - 01.02.2019

01.02.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Столична община ще разположи 22 сензора за следене качеството на въздуха на различни геоидентифицирани локации до края на годината. Станциите ще са част от Отворена платформа, която ще позволи визуализиране и анализ на данни и от други мрежи за мониторинг, включително и от съществуващата такава на ИАОС.

Сензорите ще бъдат поставени до метростанциите "Люлин" и "Джеймс Баучер", до Обръщалото на трамвай № 10 при "Западен парк", на бул. "Президент Линкълн", до читалище "Искра" в "Орландовци", на Централна автогара, до Поликлиника "Враждебна", до Центъра за заразни болести, до Военно-медицинска академия, на ул. "Мими Балканска", до НИМХ – БАН, до Зимния дворец, до стадион "Раковски", до 29 ДКЦ в "Борово", до АИС "Хиподрума" и до читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в кв. "Драгалевци", както и в непосредствена близост до районните администрации на районите: "Надежда", "Красна поляна", "Подуяне", "Овча купел", "Искър" и "Студентски".

Местоположенията на сензорите са избрани на база геопространствен мултикритериен анализ, който се основава на пространствено съчетание на редица фактори, между които цифров модел на релефа на града, температурните инверсии, локалните климатични зони, транспортната инфраструктура, застрояването, демографските данни. Моделът отчита особеностите на Софийската котловина, както и западно-източните преносни ветрове, характерни за София.

Сензорите ще бъдат инсталирани по проект "Ефективно използване на новите технологии за чист атмосферен въздух" (AIRTHINGS), финансиран по Програма "Балкани – Средиземно море 2014 –2020" на ЕС.

     
Източник: СО; снимка: Dreamstime

Ключови думи: СО   КАВ   AIRTHINGS  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...