Industry Info  
Festo
Festo

ПУДООС отпуска 3,5 млн. лева за кампанията "За чиста околна среда" - 01.02.2019

01.02.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) дадоха начало на Националната кампания "За чиста околна среда", в рамките на която се организира и конкурс на тема "Обичам природата – и аз участвам". За бенефициенти се допускат общини, кметства, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси.

ПУДООС ще предостави общо 3,5 млн. лв. за реализиране на класираните проекти, като за всеки проект ще бъдат отпуснати средства в размер до 10 000 лв. за общини и кметства и до 5000 лв. за учебни заведения. С общинските проекти се цели реновиране и създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и др. Проектите на учебните заведения следва да са насочени към повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на младите хора.

Крайният срок за подаване на документите е 15 февруари за учебните заведения и 1 март т. г. за общините и кметствата. Резултатите от класирането ще бъдат обявени до 12 април т. г., като според условията на конкурса няма да се одобряват проекти, получили финансиране в кампаниите през 2017 г. и 2018 г. Повече информация вижте тук.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: ПУДООС   МОСВ   "За чиста околна среда"  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...