Industry Info  
Festo
Festo

ЕП даде окончателно зелена светлина за новата цел от 32% дял на възобновяемата енергия - 29.11.2018

29.11.2018   |   Начало»Проекти

Европейският парламент даде окончателното си одобрение за обвързваща за целия Европейски съюз цел от 32% дял на възобновяема енергия до 2030 г.

Страните членки ще бъдат обвързани с три междинни цели, за да се гарантира, че постигат напредък към крайната цел. Предстои националните правителства да разработят подробни национални планове в областта на енергетиката и климата до 2030 г., в които да посочат какъв дял ВЕИ ще използват за постигане на европейската цел и как.

Европейските страни ще трябва да представят конкректни мерки за подпомагане на енергията от възобновяеми източници в срок от поне 5 години, включително времето, обемите и бюджетите за бъдещи търгове. Това ще даде необходимата видимост на ВЕИ компаниите кога и къде да инвестират.

Парламентът постигна също съгласие, че процедурите за нови и реновирани вятърни паркове, които достигат края на жизнения си цикъл, трябва да бъдат опростени с по-кратки срокове.

"Целта за 32% дял на ВЕИ ще даде значителен тласък на чистата енергия в Европа. Много добре е, че споразумението предвижда конкретни мерки, които гарантират, че страните ще допринесат за постигането на тази цел. 5-годишният период за подпомагане на възобновяевата енергия е от решаващо значение. Тази яснота помага на индустрията да взема нови инвестиционни решения, да планира напред и да намали разходите", коментира Джайлс Диксън, изпълнителен директор на Eвропейската ветроенергийна асоциация WindEurope.
 

     
Източник: WindEurope

Ключови думи: WindEurope   ЕП   ЕС  

Област: ВЕИ  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...