Industry Info  
Festo
Festo - A banner

ОАЕ с интерес за внос на хранителни и козметични продукти от България

20.11.2018   |   Събитията
 
Стокообменът между България и Обединените арабски емирства (ОАЕ) възлиза на 85,7 млн. щатски долара за първите седем месеца на т. г., съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с Н. Пр. Мариам Ал Мехейри, държавен министър по безопасността на храните на Обединените Арабски Емирства.
 
Мариам Ал Мехейри посочи, че съществува потенциал за износ на обработени и консервирани храни, розово и лавандулово масло, бутилирана вода. "За нас е много важно да създадем добри отношения със страни като България, от които да може да внасяме чиста храна. Износът на хранителни продукти от България представлява голям интерес за нас", заяви Мехейри.
 
"Изразявам задоволство от активизирането през последните години на българо-емиратските отношения. Убеден съм, че са налице предпоставки за развитие на взаимноизгодно сътрудничество в редица перспективни за двете страни области като хранително-вкусовата промишленост и селскостопански продукти, строителни материали, козметичния сектор и туризма", сподели Караниколов. Според него разширяването на договорно-правната база между двете страни ще допринесе за активизиране и улесняване на контактите.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   ОАЕ   хранително-вкусова промишленост  

Област: Събития  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...