Industry Info  
Festo
Festo

АББ откри център за иновации и производство в Китай - 20.11.2018

20.11.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
АББ откри своя нов Сямън Център във високотехнологичния индустриален парк на града Torch. Инвестицията е на стойност 300 млн. щатски долара, като към момента е най-големият обект за иновации и производство на компанията с площ от 425 000 кв. м. Центърът интегрира всички дейности на фирмата, в това число научноизследователска и развойна дейност, инженерство, производство, продажби и обслужване, както и управление на веригата на доставки и корпоративни функции. Той е оборудван с най-новите екологосъобразни материали и системи, включително бързите зарядни станции на АББ за електрически превозни средства.
 
"Центърът в Сямън е най-големият и един от най-високоусъвършенстваните производствени обекти на АББ, и демонстрира потенциала на Индустрия 4.0 на наша собствена територия. Проектиран е да предоставя свръхмодерни решения и услуги за нашите клиенти в Китай, както и предприятия, активно участващи в глобалната икономическа инициатива на Китай "Belt-and-Road", сподели Улрих Шписхофер, Изпълнителен директор на АББ.
 
Фокусът на центъра е основно върху разработването и производството на продукти и решения за дивизии "Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане" и "Енергийни мрежи" на компанията. В него е един от най-големите научноизследователски центрове на АББ за електрически системи ниско напрежение, тестова лаборатория за свръхвисоко напрежение 1200 kV – най-високото ниво на напрежение в Китай, както и първият дигитално свързан център за дистанционно обслужване на компанията. От старта на дигиталните продукти и решения на АББ - ABB Ability™ миналата година, дейността на компанията в дигиталната сфера в Китай се е удвоила.
 
Центърът е част от поредицата нови инвестиции, които компанията прави в Китай. През октомври компанията бе обявила инвестиция на стойност 150 млн. щатски долара в нова "фабрика на бъдещето" за роботика в Шанхай. През май тя откри официално нов център за приложна роботика в Чунцин, четвъртият подобен обект на компанията в Китай, а през декември 2017 г. бе отворен технологичен център за нова енергия в Шънджън, където се провеждат изследвания и разработки за соларни решения и такива за зареждане на електрически превозни средства.
     
Източник: АББ

Ключови думи: АББ   ABB   Индустрия 4.0   високотехнологично производство   ABB Ability  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...