Industry Info  
Festo
Festo

Mitsubishi Electric отбелязва 30 години успешно развитие на решенията за честотни задвижвания

15.10.2011   |   Статии
 
Снимки (1)
Малко са компаниите, които могат да се похвалят с толкова успехи в областта на честотните задвижвания, колкото Mitsubishi Electric. В продължение на 30 години компанията отговаря на изискванията на пазара с ефективни решения и поставя нови тенденции при моторните задвижания. Над 14 милиона продадени честотни задвижвания в цял свят са доказателство за качеството на продуктите и доверието, което клиентите гласуват на компанията. Използвани по 24 часа в денонощието, всеки ден, инверторите на Mitsubishi Electric предлагат високо ниво на надеждност, гъвкави приложения, функционалност и икономичност навсякъде по света.
Mitsubishi Electric предлага множество иновации при технологиите за честотни задвижвания. Най-новата силова електроника и софтуерът с усъвършенствани
алгоритми осигуряват високи нива на контрол при най-взискателните приложения. С климатичните промени и увеличаването на цените на горивата, все по-големи стават изискванията за икономия на енергията. Затова инверторите на Mitsubishi Electric непрестанно поставят нови стандарти за енергийна ефективност и помагат на компаниите да намалят своя въглероден отпечатък и разходи за енергия.
Mitsubishi Electric разработва нови продукти и технологии, за да отговори на нуждите на потребителите в среда с нови изисквания и стандарти. Като пример в това отношение, Директивата за производство на машини определя стандартите за безопасност във всеки един аспект. Mitsubishi Electric посреща тези изисквания с иновативни технологии за безопасност, които защитават потребителите и оборудването. Тези разработки са отразени в характеристиките, включени в най-новата гама задвижвания в портфолиото на Mitsubishi – FR-E700SC.
Гамата предлага стандартно интегрирани решения за безопасност, с функцията Safe Torque Off (STO) и усъвършенстван дизайн на пружинните клеми. Safe Torque Off осигурява защита срещу неочакван пуск на двигателя в съответсвие с ISO 13849-1 Категория 3/PLd и EN62061/IEC61508 SIL2. Тя защитава персонала и оборудването, като предотвратява автоматичното рестартиране на инвертора след спиране. Сигналът за задвижване към двигателя се изключва, без да се прекратява захранването на инвертора. Това предотвратява риска от случайно задвижване и осигурява бърз рестарт на работа след спиране.
Продуктовата гама е с мощност от 0.1 kW до 630 kW. Тя започва с гамата микрозадвижвания FR-D700, подходящи за прости приложения в ниския мощностен диапазон. За приложения, изискващи по-сложно управление, инверторите FR-E700 комбинират мощност и гъвкавост в един от най-компактните продукти в своя клас. Това се допълва от гамата FR-F700, специално разработена за управление на помпи и вентилатори, и особено подходяща за автоматизация в търговски и индустриални сгради. И двата типа са със захранващо напрежение от 380 до 480/500 V.
Най-високият клас инвертори в продуктовото портфолио на Mitsubishi Electric е серията FR-A700. Те са оптимизирани за управление на скорост, въртящ момент и позициониране, и се предлагат във версии с мощност от 0.4 до 630 kW. FRA-740 е разработена за приложения, изискващи най-високо ниво на функционалност. Към характеристиките им се добавя и вградената PLC функционалност, което допринася за опростяване архитектурата на системата за управление като цяло. Към тази фамилия е и гамата FR-A741 - инвертори с вграден регенеративен спирачен модул. Връщането на енерги-
ята в мрежата, опростеният монтаж и липсата на оборудване за охлаждане, изключителната функционалност правят инверторите FR-A741 високоефективно решение за управление на подемни съоръжения и навсякъде, където обикновено се използват спирачни резистори.
     

Ключови думи: Mitsubishi Electric   честотни задвижвания   Ехнатон   Safe Torque Off   микрозадвижвания  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Статии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...