Industry Info  
Festo
Festo

СО стартира кампания за събиране на текстилни отпадъци - 14.09.2018

14.09.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Столична община (СО) даде начало на есенната си кампания "Време е за детокс на гардероба", чиято цел е събиране на ненужните дрехи, чанти и обувки от домакинствата, както и предотвратяване на попадането им общия поток битови отпадъци.

През септември гражданите ще могат да предадат ненужните вещи в мобилен пункт, който ще премине по график през всички райони в Столична община. Освен това са разположени и четири стационарни контейнера, като три от тях са поставени на ключови места в Борисовата градина (до площадката "Слончето") и на двата входа на Южния парк (откъм бул. "Витоша" и откъм ул. "Нишава").

"12 000 т са текстилните отпадъци, включително дрехи, колани и обувки, които генерират софиянци и гостите на столицата за една година. В тази връзка е особено важно да знаем къде и как да изхвърляме този отпадък, така че да намалим неговото отражение върху околната среда и най-вече върху въздуха", коментира Йоана Христова, зам.-кмет по направление "Зелена система, екология и земеползване" в СО.

Кампанията е разделена на два етапа, като първият включва събирането на стар текстил  в мобилния пункт, а по време на втория етап текстилът ще премине последващо третиране, евентуална повторна употреба и оползотворяване. Инициативата ще завърши с участието на Столична община в Европейската седмица за намаляване на отпадъците (17-25 ноември), в рамките на която ще се състои модното събитие Green Fashion Days, в което ще бъде представена специално разработена дизайнерска колекция от дрехи, създадени изцяло от събрания в рамките на кампанията стар текстил.

     
Източник: СО

Ключови думи: СО   текстилни отпадъци  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...