Industry Info  
Festo
Festo

Община Свиленград представи проекта си за компостираща инсталация - 10.08.2018

10.08.2018   |   Начало»Проекти

На начална пресконференция на 3 август т. г. бе представен проектът "Изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци - община Свиленград".

С реализацията на проекта ще се намали количеството депонирани битови отпадъци, вкл. и биоразградими, от всички населени места на територията на община Свиленград и ще се осигури допълнителна инфраструктура за разделно събиране и рециклиране чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци. Това ще допринесе за постигане на националните цели, заложени в българската нормативна уредба, за ограничаване до 2020 г. на количеството на депонираните биоразградими отпадъци до 35% от общото количество на същите отпадъци, образувани към 1995 г., и за увеличаване до края на 2020 г. на дела рециклирани отпадъци до не по-малко от 50 % от образуваните битови отпадъци.

Инсталацията ще е с капацитет 3000 тона годишно и ще обслужва всички населени места на общината с население общо 22 500 души. Очаква се експлоатацията на съоръжението да доведе до намаляване на общото количество депонирани битови отпадъци на Регионалното депо в Харманли от 7796 т/год. до 4921 тона годишно, а общото количество на депонираните биоразградими битови отпадъци от 5110,78 тона на година да намалее до 3325,63 тона.

     
Източник: община Свиленград

Ключови думи: община Свиленград   компостиране   биоразградими отпадъци   ОПОС  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...