Industry Info  
Festo
Festo

11 проекта за общо 300 млн. лв. се изпълняват в автомобилостроенето - 16.07.2018

16.07.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
От началото на 2016 г. 10 проекта в областта на автомобилостроенето са сертифицирани и за един е създадена подходяща нормативна рамка. Проектите са на обща стойност 300 млн. лв. и създават над 8200 нови работни места, заяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов в рамките на дискусия на тема "ДА! На българското автомобилостроене".
 
Тази година стартираха проектите на Самарм за производство на бронирани автомобили, Витте Аутомотив България в Русе, одело Фарба България в Пловдив, както и Леони в Плевен. Водят се преговори за производство на електро камиончета в България, подчерта зам.-министър Борисов, а към министерството има и запитвания за асемблиране на трактори.
 
"Нашата основна цел е изграждането R&D център за автомобилната индустрия в сферата на автономните автомобили и електромобили", коментира Лъчезар Борисов.
 
За периода януари – април 2018 г. се увеличава износа за сектор автомобилостроене и достига 512 млн. лв., или 4% от общия износ на страната. Над 170 фирми оперират в България, произвеждайки компоненти и системи за водещите международни автомобилни марки. Броят на заетите в сектора продължава да нараства, като надхвърля 40. Прогнозата на автомобилния сектор е, че над 45 хил. нови работни места ще бъдат необходими в следващите години.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   Самарм   Витте Аутомотив   одело Фарба България   Леони   автомобилостроене  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...