Industry Info  
Festo
Festo

Изграждат инсталации за отпадъци в Асеновград и Свиленград - 06.07.2018

06.07.2018   |   Начало»Проекти

Компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци ще бъдат изградени за общините Асеновград, Първомай, Куклен, Лъки и Садово със средства по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020". Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа и договор за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци в община Свиленград.

По проект компостиращата инсталация в община Асеновград е с капацитет 12 000 т/год., а съоръжението за предварително третиране – до 22 500 т/год. Двете инсталации, инвестицията за които възлиза на близо 13,2 млн. лв., ще обслужват 104 000 жители.

Договорът с община Свиленград предвижда изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци с капацитет 3000 т/год. и ще обслужва 22 500 жители. Дейностите по изпълнение на проекта, на стойност близо 3,6 млн. лв., трябва да приключат в срок от 19 месеца.

С инсталациите в двете общини броят на проектите по Приоритетна ос 2 "Отпадъци" на ОПОС 2014-2020 става 22, а отпуснатата безвъзмездна помощ достига 200,7 млн. лв.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   ОПОС   компостираща инсталация  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...